Biocombustible de aviación a partir de algas cultivadas en aguas residuales

Posted on Viernes 27 Julio 2007

aquaflowLa empresa aeronaútica Boeing y la compañía de bioecarburantes neozelandesa Aquaflow Bionomic Corporation están trabajando en la fabricación de biocombustible de aviación a partir de algas cultivadas en aguas residuales

El proceso de aquaflow utiliza las aguas residuales de industrias como las alimentarias (leche, cárnicas, papel) que son ricas en nutrientes. En la superficie de estanques de estas aguas se cultivan las algas, que posteriormente se extraen y secan siendo la materia prima para fabricar biocarburantes.

Al parecer la producción de este tipo de biocarburante está recibiendo especial atención por parte del gobierno neozelandés. Hace poco el ministro de medio ambiente circuló alrededor del Parlamento con un vehículo impulsado por biocarburante de algas.

3 comentarios para 'Biocombustible de aviación a partir de algas cultivadas en aguas residuales'

 1.  
  David A. G.
  22 Mayo 2008 | 1:17 am
   

  me gustaria saber mas sobre este tema, como hacen el biocarburante?, ya fue empleado en alguna aeronave? cual aeronave? cuando fue empleado? cual es su endimiento? cual es el impacto ambiental? cual es su tendencia a utilizar este biocarburante en la aviacion en los proximos 10 años y q pruebas se le ahn hecho? y si podrian proporcionar algun dato tecnico sobre este biocombustible sin mas por el momento quedo a sus ordenes y eperando una respuesta lo mas pronto posible gracias de parte de su servidor

 2.  
  Juan Ramón de Grandes-Vargas
  18 Agosto 2008 | 10:30 am
   

  Estoy muy interesado en todo este nuevo mundo de los combustibles BIO,
  Me gustaria tener una información actualizada de todas aquellas empresas pioneras en el sector.
  Atentamente

 3.  
  9 Julio 2009 | 7:32 pm
   

  […] Els cotxes poden ser elèctrics i l’energia que ens arriba a les cases pot ser solar o eòlica però els avions ho tenen mdifícil per a utilitzar energies renovables. Aquest és un greu problema perquè la indústria aeronàutica emet 680 milions de tones de CO² cada any, amb una dada curiosa, els responsables del 95% d’aquests gasos emesos són d’avions de només 43 països. Com que els governs poc a poc es van conscienciat del problema de l’escalfament global, alguns perquè ho estan vivint en el seu propi territori, s’està demanant a l’aviació que redueixi les emissions. Hi ha unes quantes consideracions a fer. La primera és la mania de les administracions de fer macroaeroports on les capçaleres de pista estan a quilòmetres de distància de les terminals. Els aparells comercials més habituals (Boeing-737 o Airbus A320) poden arribar a consumir un tona de querosé només per fer el recorregut fins al punt d’inici de l’enlairament d’un macroaeroport. Evidentment també es poden reduir les emissions fent els motors més eficients, però això passa com amb els cotxes, cada nou model consumeix una mica menys que l’anterior. I l’altre element és, sens dubte, l’ús de biocombustibles però que han de tenir unes característiques determinades per les condicions extremes en que han de funcionar. Les primeres proves de biocombustibles en avions es van fer l’any passat amb resultats molt exitosos que han obert les portes a que en poc temps l’ús d’aquests carburants sigui molt freqüent. La setmana passada es va celebrar a Ginebra la quarta cimera de l’Aviació i el Medi Ambient. La cimera va estar organitzada conjuntament pels principals responsables de la indústria de l’aviació -constructors, empreses, aeroports i gestors- per trobar fórmules de concens en la lluita contra el canvi climàtic. Les reduccions d’emissions de diòxid de carboni seran aquest any d’un 7,8% respecte el 2008 segons l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA). Aquesta reducció es deu en un 6% a la disminució de l’activitat aèria a conseqüència de la crisi econòmica i en un 1,8% a l’aplicació de protocols per a reduir el consum dels aparells. I aquest també és un camí, a Ginebra un centenar d’aeroports europeus han signat un acord per a reduir de 500.000 tones anuals de diòxid de carboni només canviant el tipus d’aterratge de les aeronaus. En comptes que l’aparell s’acosti a gran altitud a l’aeroport de destí i després iniciï un descens vertiginòs, les aeronaus iniciaran el descens a més distància. Només amb aquest mètode, s’estalvien entre 50 i 150 quilos de combustible per a un trajecte mitjà -un vol d’un parell d’hores- i es deixen d’emetre a l’atmosfera entre 160 i 470 quilos de CO². Si els aparells a més utilitzesin biocombustibles, alguns extrets d’algues conreades en aigües fecals, aquestes reduccions d’emissions serien encara més espectaculars.   Publicat per Josep Martinoy Arxivat a General Etiquetes: biocombustibles, CO2, IATA […]

Deje un comentario

(requerido)

(requerido)


Información sobre comentarios
Líneas y saltos de línea están programados automáticamente. Tu e-mail nunca se publica. Por favor, aplica tus principios éticos a la hora de enviar mensajes. Vamos a intentar conseguir contenidos interesantes e inteligentes. Gracias.

HTML permitido: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>


RSS feed para los comentarios del post | URI para TrackBack.